вторник, 18 октомври 2016 г.

Разяснение в ергономията – защо ни е необходим ергономичн матрак?

Най-вероятно сте чували термина „ергономичен“  и преди – може би когато е ставало дума за вашето офис бюро или седалка във вашата кола или за вашето легло? Или пък не? В този сайт ще увеличим представата ви за ергономията, как тя предоставя здравословен начин на живот и защо ергономичното легло е толкова важно.

Какво е ергономичността?
Чувалr сме терминът да се използва отпреди  много години,  но какво на практика означава? Казано по-просто, това е процес на конструиране и аранжиране на работното пространство, мебелите и системите , така че да бъдат най-подходящи за хората, които ги ползват.
Тя е доста повече от столът върху който сядаме—  всъщност е клон от науката, която учи за а възможности и ограничения на хората, и след това се прилага откритията  към обкръжаващата среда. И също ергономията не е физическата среда, Ергономичността взима предвид фактори на околната среда, които могат да окажат влияние върху неща като слуха, зрението и температурата.

Защо ергономията е толкова важна?
През 2008 - 2009 Нараняванията, причинени на работното място и заболяванията се оценяват  на 60,6 милиарда $.Болките в гърба, китката и рамото са често срещани оплаквания отчетени от работниците. Целта на ергономията е да се създаде удобна и безопасна работа и домашна среда чрез бюра и столове, които се регулират към индивидуалните потребности, размера и сила на един човек.

Кога се използват ергономичните мебели?
Обикновено, когато мислим за ергономичност, се сещаме за нашия офис и неговата подредба  и устройство, седалката на стола в колата ни и дори стелките в обувките ни. Това са все неща, които използваме често, които са персонализирани така че  да отговарят на нашите индивидуални потребности и да осигуряват комфорт.
Чували ли сте някога за ергономично легло? Вероятно не! Ние прекарваме много време -  Една трета от нашия живот) в леглото, но повечето легла не осигуряват ергономичната подкрепа, от която тялото ни се нуждае. Това е така, защото те са плоски и унифицирани (понякога с няколко слоя пълнеж) и се базират на тридесет годишна еластична технология.
Но ние се стремим да променим начина, по който възприемате матраците  с нов ергономичен дизайн, съобразен с вашата форма и размер. С нашите зает начин на живот, е все по-важно да имаме добър сън през нощта, който едновременно е удобен и подкрепящ здравословната поза. Нашит ергономични матраци с динамична поза се адаптират към вас (и вашият партньор), за да дадат на вас и партньора ви необходимата опора, от която вашето тяло с нуждае.

Няма коментари:

Публикуване на коментар